Един от най-великите музиканти на всички времена сър Елтън Джон слиза от голямата сцена. Легендарният британец обяви, че ще преустанови своята концертна дейност, за да бъде по-близо до семейството си. Сър Елтън обаче няма да пропусне да слезе от сцената с фанфари. Той ще се сбогува с публиката посредством грандиозно турне с общо 300 концерта.

Британецът може да се похвали с 50-годишна кариера, наредила го сред най-големите имена в историята на световната музика. Прощалното му турне ще се проведе на територията на пет различни континента, а ние се надяваме, че той ще мине и наблизо до България, разбира се.

"Време е да спра с пътуванията, за да се концентрирам върху следващата важна глава от моя живот. Приоритетите ми се промениха. Имам нуждата да посветя повече време на децата си", сподели сър Елтън.

Голямото финално турне на Елтън Джон ще носи името Farewell Yellow Brick Road Tour и ще стартира в Пенсилвания през септември 2018 година.

"Когато спра, децата ми ще бъдат на 8 и 10 години. Това е много важно време в техния живот. Не искам да го пропусна, нито искам да им липсвам", добавя още великият британец.

По време на тригодишното си прощално турне, Елтън Джон ще бъде облечен изцяло от Gucci. Самият той обяви, че италианският бранд ще направи дизайните на всички костюми, с които той ще се сбогува със сцената.

Не е тайна, че преди няколко години Елтън Джон и творческият директор на Gucci Алесандро Микеле станаха добри приятели. Самият Микеле не крие, че личният стил на Джон е сред най-големите му вдъхновения в модата. Самият Елтън Джон похвали публично работата на Алесандро Микеле, дори сравнявайки го с великия Джани Версаче.

Великолепната кариера на Елтън Джон стартира още през 60-те години на миналия век. Британецът може да се похвали с повече от 300 милиона продадени албума в световен мащаб, което със сигурност го прави един от най-успешните музикални артисти в историята.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар