Започваме седмицата с една чудесна литературна инициатива. Заедно с нашите приятели от издателство "Еднорог" ви предоставяме възможността да спечелите цели 3 книги от най-новото им заглавие "Животът и времето на Хлапето Мълния" от Бил Брайсън.

"Бил Брайсън е несравним в умението си да направи дисекция на една култура по толкова забавен и мил начин, че самите обекти на присмеха му примират от смях и дори не сварват да се засегнат." - Уолстрийт Джърнъл

Напълно в духа на книгата, въпросът ни към вас е следният: Кой беше любимият ви герой, когато бяхте деца?

Това може да е филмов, литературен, научен и какъвто още се сетите герой, който по някакъв начин ви е впечатлил с дейността си.

Отговорите ви очакваме от днес, 17 октомври, до неделя, 22 октомври, като фейсбук коментар вътре в настоящата статия (секцията за писане на коментари ще видите най-долу под този текст). Победителите ще обявим в понеделник, 23 октомври. Успех!

Повече за книгата и автора прочетете в следващите редове:

Бил Брайсън е роден в средата на най-американското столетие - през 1951 г, по средата на Америка в град Де Мойн, Айова, в разцвета на най-многобройното американско поколение – бейби бумърите. В качеството си на един от най-популярните и забавни съвременни автори, той е в идеалната позиция да се гмурне в спомените за своето типично американско детство и да ни предостави мемоар от най-висока класа, изпълнен с щастие, топлина и разбира се, непресъхващ хумор. Като милиони свои връстници Бил Брайсън е израснал под влиянието на фантазията да бъде супергерой. Тичал неуморно из квартала, облечен с любимата си овехтяла футболна фланелка с мълния връху нея и хавлия, завързана около врата му вместо плащ, преодолявайки високи сгради с един скок и побеждавайки злодеи (а понякога и обикновени кретени) основно в мислите си. Тези негови приключения скоро му печелят забележителното прозвище  „Хлапето Мълния“.


Училищни подвизи, семейни празници, прекрасни и ужасни роднини, хората и събитията, превърнали Америка в онова, което е била през  тези години; пикници, скандали и ядрени опити; първи срещи със секса и алкохола – всичко това е забъркано в неудържимо смешния разказ на Бил Брайсън за единственото безценно съкровище, което човек може да носи винаги със себе си – спомена за едно щастливо детство.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

3 коментара

  1. Емануела Трончева Отговор

    Любимия ми герой от детството е Пипи Дългото чорапче 🙂

  2. Татяна Тодорова Отговор

    Любимият ми герой е Емил от Льонеберя. Книга , която препрочитам с удоволствие всяка година.

  3. Точица от "Антон и Точица" на Ерих Кестнер. Най-вече заради нейната предприемчивост:)

Напишете коментар