Годината е 1996. Ханс-Оке Лиля е един от най-запалените почитатели на Стивън Кинг и решава да създаде уебсайт, посветен на своя любим автор. Така се ражда "Библиотеката на Лиля".

Първоначално сайтът публикува само информация от чужди източници, но постепенно започва да включва свои бележки и рецензии в съдържанието си. Днес, 20 години по-късно, страницата е една от най-посещаваните такива, посветени на забележителния Стивън Кинг.

Причината за това е богатото съдържание на платформата, включваща всичко, свързано с популярния автор. "Библиотеката на Лиля" съдържа не само информация за писателя, филмите по негови книги, коментари за творбите му и мнения на фенове, но и интервюта с най-значимите личности в света на Кинг, както и със самия него.

В самото начало на 2018 година авторът ѝ пристига у нас по покана на издателство "Плеяда", за да представи сборника си "Сияние в мрака", чийто съставител е той самият.

Ханс-Оке Лиля създава антологията по повод юбилея на своя сайт и включва в нея 12 разказа от 13 автора. И споделя: "Шест от дванайсетте разказа ще прочетете за първи път в настоящата антология, а някои дори са написани специално за нея. Останалите шест са били помествани само в списания, ето защо е твърде възможно да ги виждате за първи път.".

В специално видеообръщение към българските си читатели той допълва: "Надявам се, че вече сте си купили книгата, защото на 6 януари ще бъда в България, за да ви дам автографи!"

Срещата с Ханс-Оке Лиля ще бъде в "Хеликон-Витоша" в София на 6 януари 2018 г. от 11 ч. и се очертава да бъде най-голямото събиране на почитатели на Стивън Кинг в България досега! Повече можете да научите тук.

VIBES е медиен партньор на събитието.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар