Чантата е един от най-нужните и любими аксесоари на всяка жена. Освен неизменен помощник при носенето на всичко необходимо в ежедневието, чантите показват и същността на всяка мацка. Независимо дали е с клъч, хендбаг или раница, по чантата ще я познаеш.

Подготвихме класация на едни от най-яките световни брандове за чанти:

  1. Bob Basset

Ако желаете да носите произведения на изкуството на гърба си, Bob Basset е вашият бранд. Всъщност, това е името на арт студио в Украйна, което се занимава предимно с изработка на маски във форма на различни животни, като използват кожа, метал, дърво, стъкло, както и кости. Според създателя на бранда Серхий Петров, идеята на тяхното творчество е да покажат нещо, което хората не са виждали до момента.

Чантите на Bob Basset са меко казано извън всички рамки. Създадени в стил „техно-романтизъм” и с леко садо-мазо привкус, моделите „Жената котка”, „Ханибал” и „Глава на зомби” биха накарали всеки минувач да се обръща след вас.

http://bobbasset.com/

2. Kofta

Второто място заемат още едни украинци. За дизайнерите от Киев, Kofta е не просто лейбъл, а произведения на изкуството, при това изключително абстрактни. Представете си природа, джунгла, екзотика – това са чантите от серията „имаго“. Имаго е последната фаза от метаморфозата на насекомите.

Чантите „имаго“ символизират именно това – промяната, израстването, съчетани с екзотиката на многообразието от видовете в джунглата. Материалът, който се използва е кожа, а изработката – ръчна. Знаем, че идеята да носиш насекомо на гърба си е странна, но в конкретния случай, е супер приемлива.

https://koftastudio.com/

3. Delvaux

Под номер три се нарежда едно удоволствие за фенките на елегантни чанти – белгийският бранд Delvaux. Отличителна черта на марката е нежността и елегантността - черти, с които всяка жена желае да бъде свързвана. Моделите са олдскуул откъдето и да ги погледнем , а самата марка съществува от далечната 1829 година.

Идеята е брандът да продава парчета изящество, запазвайки духа на миналото. Чантите са нежни и много елегантни, а Delvaux отправят посланието, че прекрасните аксесоари на нежната половина на човечеството всъщност показват именно силата на жените: "Don’t judge this bag by it’s cover".

https://www.delvaux.com/en/

4. Heron Preston

Той е млад, енергичен, артист във всеки смисъл и си има бранд. Запознайте се с американеца Херън Престън и неговата марка, кръстена на създателя си. Освен дизайнер, Престън е креативен директор, консултант и DJ. Той непрестанно търси новото и това личи в моделите, които измисля.

Целта му е винаги да превръща конвенционалното в ненормално. Чантите на Херън Престън са разчупени, спортни, в ярки цветове, които няма как да не направят впечатление. Споменахме ли, че са unisex?!

https://www.heronpreston.com/en/BG

5. Kloshar Bags

Последни, но не на последно място в класацията, са един български бранд, който набира бясна скорост и фен база през последните две години. Вероятно всеки от вас вече е чувал за Kloshar Bags или ги е засичал в социалните мрежи.

Интересното и различното при „клошарите“ е, че те използват музикални плочи, които са вградени в изработените от тях чанти. Всеки меломан може да извади или сменя винилите и да ги слуша у дома или на парти. Идеята е свежа, urban, стилна и индивидуална за всеки вкус.

http://klosharbags.com/bg/

Автор

Лиляна все още търси себе си и своето поприще, живеейки между Германия и България. Занимава се с филмова критика и анализи. Освен киното, обича спонтанни пътешествия, смислени разговори в приятна компания и хубави книги.

Напишете коментар