"Подари книга на читалище в нужда" е инициатива на VIBES, която успяхме да осъществим за втори път. Тази година насочихме усилията си към читалищата в село Дълбоки, Старозагорско и село Ветрен дол, Пазарджишко. И за по-малко от месец успяхме да съберем над 2000 книги, които вече са при своите нови читатели.

VIBES стартира втората си инициатива "Подари книга на читалище в нужда"

Първата стъпка беше да обявим адресите на читалищата, за да може всеки, който иска да се включи в кампанията, но не може да присъства на събитието, което осъществихме в навечерието на 24 май, да изпрати своето дарение.

Основателите на VIBES: Мит е, че младите хора не четат

Още със самото стартиране на кампанията интересът беше огромен и през първите няколко седмици читалищата получиха буквално стотици книги. Събитието ни във фейсбук пък се сдоби с над 4000 души, които с интерес следяха всяка наша стъпка. Дейността ни беше забелязана от множество големи медии и от сърце искаме да благодарим за всички телевизионни и радио интервюта, които осъществихме в рамките на инициативата.

"Подари книга на читалище в нужда": необходима литература

На 23 май посрещнахме нашите читатели, партньори и приятели в столичния клуб Macondo, който безвъзмездно ни предостави своето пространство, за да осъществим събитието. Напитките бяха осигурени също безвъзмездно от винарска изба Castra Rubra, които споделиха с нас цели 24 бутилки ароматно розе, с които си казахме "Наздраве" с всички присъстващи.

Чудесният винил, пред който снимахме нашите гости, беше специално направен от рекламна агенция GM Design, а зад обектива застана фотографът Радила Радилова.

Актьорите Радина Боршош и Живко Сираков

Благодарим на всички, които ни помогнаха да осъществим за втори път "Подари книга на читалище в нужда"! Това сте вие, нашите читатели, които приехте идеята ни присърце и с радост се включихте в нея. Това сте вие, целият екип на VIBES, които вярвате, че добротата трябва да се споделя. Това сте вие, Косара Ангелова и Аделина Стефанова, които осъществихте прекрасна PR кампания за нашето книжно хрумване. Това сте вие, изд. "Еднорог", изд. "Изток-Запад" и изд. "Гурме", които безвъзмездно отделихте от своите заглавия и ги изпратихте на читалищата. Това сте вие, бар Macondo, винарска изба Castra Rubra и рекламна агенция GM Design, които направихте събитието възможно.

Косара Ангелова - PR на VIBES, заедно с основателите на сайта Станислава и Константин Симидчийски

С радост ви съобщаваме, че кампанията ни не приключва тук. Поради огромния интерес сме напът да обявим адресите на нови три читалища, на които ще можете да изпращате книжни дарения в следващите месеци.

https://www.vibes.bg/vibes-%D0%B2-%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB/

"Подари книга на читалище в нужда" продължава в помощ за още три села, повече за които ще научите съвсем скоро.

В читалището в с. Дълбоки подреждат книжните дарения

Следете сайта за повече информация и благодарим, че сте част от нас!

Част от даренията, получени от читалището в с. Ветрен дол

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар