"Подари книга на читалище в нужда" е инициатива на VIBES, която се провежда за втори път. Тази година усилията ни са насочени към селата Дълбоки (Старозагорско) и Ветрен дол (Пазарджишко), за които се надяваме да съберем нова и качествена литература.

Получихме много запитвания за това какви книги е нужно да бъдат дарени, затова решихме да обособим отделен материал, в който да представим тази информация.

На първо място: и двете читалища имат нужда от нова литература, затова ви призоваваме да подготвите книги, издадени поне след 1990 година.

Читателите в НЧ "Развитие 1878" от с. Дълбоки имат интерес към любовни, исторически и криминални романи, така че всякакви книги на подобна тематика биха били от полза.

В читалище "Култура" с. Ветрен дол много голяма част от посетителите са деца, за които е нужна детска, юношеска и ученическа литература.

Можете да изпратите дарението си директно към самите читалища, като ви молим да подготвите пощенските пратки за ваша сметка. А ето и адресите:

НЧ “Развитие 1878”

с. Дълбоки, област Стара Загора,
ул. “Септемврийци” 17
Христина Янкова

и

Читалище “Култура-1910”
4493 с. Ветрен дол, община Септември, област Пазарджик
Улица Първа

Ако живеете в София, заповядайте на специално организираното от нас събитие, което ще се проведе на 23 май от 19 часа в бар Macondo. Тук можете да се присъедините към ивента във фейсбук.

Повече за кампанията:

VIBES стартира втората си инициатива "Подари книга на читалище в нужда"


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар