Пет нестандартни филма, заснети в Берлин

Освен столица на Германия, Берлин е известен както с културния, така и с нощния си живот. Уникалната смесица от Изток и Запад носи усещането за свобода. Градът е известен с толерантността си, техното, стрийт културата и още, и още.. Именно затова през годините Берлин е любимо място на много режисьори, които го избират за център на филмите си.


Подбрахме няколко филма, които да чекнеш още този укикенд:

Victoria, Sebastian Schipper, 2015

 

Сниман в един единствен кадър, „Виктория“ представлява една разходка из нощния живот на Берлин. Модерен и откровен, филмът не напразно обира статуетките по европейските филмови фестивали през 2015 година.

Berlin Calling, Hannes Stöhr, 2008

 

Лентата обогатява картината на нощния живот, представена във „Victoria“, а в главната роля е самият Paul Kalkbrenner. Можем да приемем “Berlin Calling” за въведение в берлинския техно живот. Освен филма, горещо препоръчваме и саундтрака.

Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo, Uli Edel, 1981

 

Ако в “Berlin Calling” присъстват наркотици, то във филма "Christiane F." основната тема са наркотиците. Заснет по действителен случай, изключително тежък, но поучителен. С участието на David Bowie.

Berlin Syndrome, Cate Shortland, 2017

 

Австралийският прочит на Берлин също носи поука. Хорърът от 2017 година определено е само за фенове на жанра. Основният плюс на филма са красиво заснетите кадри, което е доста впечатляващо, имайки се предвид самата фабула.

A Coffee in Berlin, Jan Ole Gerster, 2012

 

Доста по-лежерен от предходните, филмът е черно-бял низ от отделни случки, които прекрасно разкриват усещането за Берлин. Подходящ за всеки, който търси себе си.

Лиляна Георгиева

Лиляна все още търси себе си и своето поприще, живеейки между Германия и България. Занимава се с филмова критика и анализи. Освен киното, обича спонтанни пътешествия, смислени разговори в приятна компания и хубави книги.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни