От автора на "Кутия за птици": "Червеното пиано"


Из дебрите на загадъчния континент Африка се носи мистериозен звук, който побърква хората и неясно как уврежда бойната техника. Правителството на САЩ организира две мисии, които се провалят безславно, а завърналите се войници разказват неща, които не могат да бъдат приети сериозно. Командването решава да направи още един опит и изпраща там музикалната банда The Danes, до един бивши военни, които имат за задача да разкрият произхода и природата на тази нова заплаха. Mесеци по-късно в секретна болница една медицинска сестра се грижи за пациент с необясними наранявания – практически всяка кост в тялото му е счупена, но той чудодейно започва да се оправя под влиянието на експериментално лечение. Пациентът е фронтменът на The Danes, а opганите на властта са готови на всичко, за да научат какво му се е случило и къде са останалите от експедицията. Спомените му бавно се връщат и невероятната истина започва да изплува... ала времето изтича.

"Червеното пиано" е новото завладяващо литературно предложение от младата жанрова звезда Джош Малерман. Американецът нашумя преди няколко години с бестселъра "Кутия за птици", спечелил не само редица награди и читателски аплодисменти, но и вниманието на гладната за екранизации филмова индустрия. Освен писател, Малерман е и рок музикант, който от години свири, пее и композира като лидер на групата The High Strung. Опитът му на двата културни фронта силно му е повлиял, а и помогнал при изграждането на героите в "Червеното пиано" – може би първото му произведение, което втъкава пряко вдъхновение от собствената му биография. He само фабулно, но и стилово в историите му съвсем открито се долавя и творческият полъх на любими негови колеги по перо, сред които са Дийн Кунц, Робърт МакКамън и Стивън Кинг.

Малерман живее в щата Мичиган, където работи както върху следващата си книга, така и върху музикалната си кариера.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни