В епохата на хакерските атаки и онлайн пиратството, музикантите не бързат да споделят подробна информация за творческите планове - всеки неразумен ход от тяхна страна е възможност да изтекат нови песни в мрежата. И все пак вече е известно, че през 2018 г. любителите на музиката ще имат нещо, което да очакват с нетърпение. Всъщност цели 5 и няма да крием, че №1 и 2 определено са ни фаворити.

Вижте 5-те музикални албума, за които е сигурно, че ще направят премиерата си тази година.

Джъстин Тимбърлейк: Man of the Wood

Релийз: 2 февруари

Последният си студиен албум - "The 20/20 Experience", Джъстин Тимбърлейк пусна през 2013 година. Пет години по-късно той се завръща с "Man Of The Woods": един от най-амбициозните му проекти по отношение както на музика, така и на текстове. Парчетата в албума са комбинация от традиционен американски рок и са повлияни от звученето на популярни съвременни изпълнители - The Neptunes, Timbaland, Chris Stapleton и Alicia Keys, които са гост-изпълнители в албума.

С "Man Of The Woods" Джъстин разказва лични истории, вдъхновени от сина му, съпругата му и пътят му от Мемфис до мястото,на което се намира днес.

 

Цветното, футуристично видео към пилотния сингъл "Filthy" е режисирано от многократния носител на награди Mark Romanek, с който изпълнителят работи за втори път. В танцувалното видео Тимбърлейк е модерен изобретател, представящ най-новото си творение пред света.

След парчето "Filthy" и преди премиерата на албума "Man Of The Woods", Джъстин ще пусне още три музикални видеоклипа, всеки със свой уникален стил и цветове и създаден от различен режисьор.  Трите парчета ще излизат всяка седмица от 18 януари 2018 г. до премиерата на албума.

Arctic Monkeys

Релийз: втората половина на 2018

През последните четири години членовете на Arctic Monkeys си почиваха един от друг: фронтменът Алекс Търнър бе отдал цялото си внимание на групата The Last Shadow Puppets, а барабанистът Мат Хелдерс работи с Иги Поп над албума му Post Pop Depression. Музикантите обаче отново се обединяват и ще зарадват феновете си с нов албум тази година - все още не са ясни името и датата на релийза, но се очаква да бъде във втората половина на 2018.

Gorillaz

Релийз: 2018

В продължение на седем години Gorillaz бяха изчезнали от света на музиката, но през 2017 година бандата направи грандиозно завръщане. В продължение на месеци те пускаха мини албуми, а през април най-накрая релийзнаха албума "Humanz". Но уви, повечето критици бяха единодушни, че много от песни не са толкова впечатляващи. Gorillaz обаче не се отчайват и планират нов албум още тази година. "Работим по новия албум на Gorillaz, който ще бъде пуснат през следващата година ... Обикновено имаме нужда от почивка от пет години, но този път решихме да продължим да работим", съобщи в края на 2017 един от основателите Джейми Хюлет. Ще чакаме.

The Prodigy

Релийз: първата половина на 2018

Всичко, което знаем за британската група, е че вече втора година работи по новия си албум. Нямаме представа какво да очакваме, но сме сигурни, че ще е мащабно.

Franz Ferdinand: Always Ascending

Релийз: 9 февруари

Творческата хронология на Franz Ferdinand поразително напомня тази на Тимбърлейк: последният албум на групата също видя бял свят през 2013 година, а новият - "Always Ascending", излиза няколко дни след този на Джъстин. Сред продуцентите на албума е Phillipe Zdar, който по-рано е работил с Phoenix и Beasty Boys.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар