R&B суперзвездата The Weeknd изненада всички ни, ненадейно пускайки ново EP, носещо името My Dear Melancholy. Новият проект на Абел Тесфайе съдържа шест парчета, които, поне по всеобщо мнение, ни връщат към неговите корени. Албумът е мрачен, подтискащ и меланхоличен, както подсказва името му, което бързо ни напомни за първите микстейпи на талантливия изпълнител.

Почти сме сигурни, че звездата от Торонто е буквално напълнил краткосвирещия си албум с послания към бившата си приятелка Селена Гомес. Връзката между двамата стартира в началото на 2017 година, но през октомври те официално се разделиха. Впоследствие Гомес отново се събра с бившия си приятел Джъстин Бийбър, но и тяхната връзка приключи скоростно.

Пример за това е откриващият трак "Call Out My Name", в който Абел открито обсъжда обстоятелствата около връзката си със Селена Гомес. По това време поп певицата имаше сериозни здравословни проблеми, породени от заболяването Лупус. Както е известно, наложи се дори да ѝ бъде трансплантиран бъбрек.

В "Call Out My Name" The Weeknd посочва:

"We found each other
I helped you out of a broken place
You gave me comfort
But falling for you was my mistake
I put you on top, I put you on top
I claimed you so proud and openly
And when times were rough, when times were rough
I made sure I held you close to me"

My Dear Melancholy на The Weeknd е изпълнен с послания към бившата му половинка Селена Гомес

В същото парче Абел казва "I almost cut a piece of myself for your life", което може да бъде прието като признание, че той е бил готов да даде един от бъбреците си на своята половинка. В крайна сметка, това направи най-добрата приятелка на Селена Франсия Райза, която заяви пред целия свят своята любов към нея и се превърна в донор на поп звездата.

The Weeknd видимо е огорчен от случилото се между него и Селена, намеквайки, че той се е почувствал просто като "поредната спирка" в живота на Гомес. Това личи от следните думи:

"Guess I was just another pit stop
‘Til you made up your mind
You just wasted my time"

Ауч, това наистина заболя.

Абел като че ли отново се обръща към Селена и в песента "Privilege", която звучи като неговото финално "довиждане" към човек, когото обича.

"Enjoy your privileged life
‘Cause I’m not gonna hold you through the night
We said our last goodbyes
So, let’s just try to end it with a smile"

Не е изключено обаче тези думи да са насочени и към супермодела Белла Хадид - друга от бившите половинки на The Weeknd, която също е имала "привилегирован" живот, докато е растяла.

Любовният триъгълник Бийбър - Гомес - Weeknd

Не за първи път триъгълникът The Weeknd - Селена Гомес - Джъстин Бийбър е "осветен" в музика. Все още се говори, че парчетата на Джъстин Бийбър "Love Yourself" и "What Do You Mean?" са писани за Селена.

The Weeknd пък явно се обръщаше към Бийбър в парчето на NAV "Some Way", където казваше:

"I just hit a lick, and I know you feelin' some way
I just took that chick, and I know you feelin' some way
She just want a nigga like me, you feelin' some way"

Е, what's next? Може би тепърва предстои да видим.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар