Нова работа: как ефективно да си намерим най-подходящото за нас?

Без значение дали искаме да сменим нашата работа, или цялостната си кариерна насоченост, две са ключовите неща, които трябва да имаме предвид: какво търсим и какво се предлага. Там, където двете се сблъскат, ще намерим подходящите работни позиции за себе си.

Как да си намерим нова работа?

Търсенето на нова работа е предизвикателство, което си струва всички усилия. Не се отчайвайте, ако не успеете да намерите това, което искате. Понякога времето си знае работата.

За да сме успешни в намирането на нова работа, трябва търпеливо да преминем през всички стъпки от офомлението на нашето CV до поканата за интервю. Знаем, че е трудно, но си струва, повярвайте!

Адекватно CV – ключът към успеха!

Какво представлява вашето CV? То е онова, с което се представяте пред вашия бъдещ работодател за нова работа. За да ви забележат, трябва да сте изрядни, да подходите и с малко хитрост. Нека вашият опит да работи за вас – използвайте го. Как? Като споделяте само онова, което е релевантно с позицията, за която кандидатствате. Например? Ако си търсите работа в офис, няма смисъл да обяснявате, че сте продавали палачинки по морето през студентските си години. Но ако си търсите работа в сферата с обслужване на клиенти, този опит би бил много полезен за вас.

За да оформите едно наистина професионално и добре изглеждащо CV, може да ползвате услуги от типа на:

Европейски формат на CV

Enhancv

Мотивите ви да изберете дадената нова работа

Каквото и да търсите, без значение в коя държава дори, важно е да можете да е обосновете. Защо  сте добър кандидат? С какво ще допринесете за фирмата и т.н. Хубаво е още като кандидатствате да имате идея как бихте отговорили. Бъдете честни, на никой не му се слушат клишета.

Портфолио и релевантен профил в социалните мрежи

Ако си търсите нова работа, е добре да помислите за портфолио. Преди само дизайнерите, фотографите и други хора на изкуството си изготвяха портфолио, но днес то е толкова предпочитано, че на Запад дори е заменило CV. Може и да не ви се вярва, но едно успешно портфолио продава по-добре от вашия опит.

Същото важи и за вашите профили в социалните мрежи като Linkedin, където може да създадете и усвоите делови и бизнес контакти в почти всяка сфера.

Контакти с хора със сходни интереси

За да сте успешни в дадена сфера, понякога е нужно малко побутване. Общувайте и създавайте контакти с хора, които имат сходни интереси на вашите. Никога не знаете откъде ще ви дойде късмета – затова, опитвайте.

В деня на интервюто: бъдете усмихнати, позитивни и преди всичко – честни!

След като сте разбрали какво искате, намерили сте подходяща обява, изпратили сте вашето актуално CV/портфолио, мотивационно писмо и прочие, е време да ви се обадят за интервю. В деня на срещата, бъдете себе си. Открити, честни, откровени – всеки работодател цени откритостта. Желаем ви успех!


Ако си търсите нова работа в чужбина, разгледайте актуални оферти в сайта на Промедика 24 – лидерът в услуги за грижа за клиенти в Германия.

Успехът е на крачка от вас! Грабнете го!

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни