За четвърта поредна година ИКЕА и Блок кино ще гостуват в различни столични квартали, за да зарадват многобройната публика с подбрана селекция от нови български филми в междублоковите пространства. Мисията на ИКЕА е да прави всекидневието на хората по-добро, затова подкрепяйки инициативата се старае да покаже на #хоратаотквартала, че междублоковите пространства също са място за живот, което може да бъде използвано пълноценно.

Благодарение на активацията, столичани ще разнообразят летните си вечери с общо 15 прожекции на документални, игрални и анимационни български филми под открито небе. По време на прожекциите зрителите ще бъдат настанени на удобни мебели, предоставени от ИКЕА, а специален детски кът ще радва най-малките почитатели на киното.

За три години оригиналният кино проект направи задължителни срещите под открито небе с новите най-добри български филми. Публиката е гледала над 100 игрални, документални и анимационни филми на повече от 50 квартални прожекции. Тази година Блок Кино е и част от календара на културните събития на Столична община.

Това лято ще можете да се насладите както на голямо разнообразие от български филми, така и на различни локации от училищния двор с гледка към Витоша в квартал Княжево до езерото в квартал Дружба. Две от прожекциите все още търсят своят квартал, затова следете графика на обявените прожекции.

Благодарение на ИКЕА тазгодишното издание на формата за първи път ще се състои и на морето, където всички почитателите на българското кино от Варна и Бургас ще могат да се насладят на прожекциите. Там ИКЕА отново ще се погрижи и за най-малките като ще осигури детски кът и още много изненади за малки и големи.

ИКЕА и Блок кино ви канят на това страхотно преживяване, което можете да запазите в един кадър и да го споделите в социалните мрежи със специалните хаштагове #киномоменти #накиносИКЕА #филминаоткрито #хораотквартала.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар