На Разпети Петък София приветства Zaltan и Emil Doesn't Drive

В София за първи път гостува изтънченият френски диджей Zaltan – едно от световните имена, които няма да ви оставят на мира цяла нощ. Обявен е в топ 50 в световна класация за 2017 г., у нас ще го слушаме по покана на DОМА (DOMA Art Events) в колаборация с българския му колега Emil Doesn’t Drive. Двамата се познават още от Берлин, където не един и два пъти са наелектризирали публиката с музиката си. Това са от онези вечери, в които музиката ни кара да танцуваме цяла нощ и после помним дъгло след това.

Снимка: oddfantastic

Кой е Zaltan? Не търсете най-новото от него, защото шансът да попаднете на нещо скорошно е много малък. Той влага цялата си енергия в миксове, както и в лейбъла си Antinote. Скитайки се през винилните магазини и битпазари в търсене на редки френски записи и такива, които тепърва предстои да бъдат преоткрити, Quentin Vandewalle или иначе известен като Zaltan, събира хиляди световни танцови парчета от различни епохи. В продължение на години заедно с Raphael Top Secret застава зад култовото парижко дуо Zaltan & Top Secret и определено знае как да задържи партито. Вече повече от десетилетие се занимава с музика, което се усеща в неговите миксове, те са изненадващи и гъвкави, какъвто е и неговият лейбъл. Ако се появиш на парти, където Zaltan пуска, със сигурност ще усетиш смесицата между карибските ритми и френски прото-хаус парчета, примесени с тъмно електро и кой знае какво още, което ще те накара да танцуваш цяла нощ.

Снимка: Мирослав Маринов

Подобен тип музикален селектор е и Емил Ангелов (Emil Doesn’t Drive). Роден в София, но се мести в Берлин през 2004 година с идеята да бъде част от най-активната арт-ъндърграунд сцена в Европа по това време. Контактите, които той създава с по-опитни в бранша и нюхът му към трендовете, са причината той да е първият диско диджей от своето поколение, който се заявява зад пултовете с тази музика във време, в което се слуша масово техно. Неговите сетове са палитра от disco, electro, wave, ebm, post punk, afro и други забравени стилове, събиращи прах в магазините за стари плочи, но притежаващи заряда на това, което той иска да даде на хората. Скоро Емил пуска музика от нелегални партита в мазета до Berghain’s Lab.Oratory. Бързо нарастващата нова вълна на диското, от която Емил е неделима част, завладява повечето партита и клубове в Берлин, както паралелно и останалата част на Европа.

 През 2014, в момент, в който изглежда, че Емил си е свършил задачата и диско може да се пуска навсякъде, без хората да се изпарят от dancefloor-a, той се връща в България да обедини сили с колеги, с които паралелно работи ( Disco Comrades) и да бъде по-близо до така непозната за нега балканска сцена. Появява се клуб Jules Verne, който 3 години е събирателен пункт за всички, които търсят тази култура. В момента Емил завършва своето образование като архитект и пуска любимите си плочи само за удоволствие.

Напоследък в София по-малко се случват подобни събития с актуални световни имена от алтернативната диско сцена и присъствието на такъв музикален селектор няма как да не ни радва, защото сме сигурни, че това събитие ще го помним дълго. До следващото такова!

Не пропускайте Zaltan (Antinote, Paris) в Tell Me Bar (ул. Иван Вазов 12) на 6 април (Разпети петък) от 22:30 ч.

Вход: преди 00:00 ч. – 5 лв. / след - 10 лв.

Повече за събитието тук.

Арт фондация ДОМА: Фабриката за мечти на Мартина и Дойчин

За Арт Фондация ДOMA/ DOMA Art Events:

Мисията на "ДОМА" е да осъществява стойностни мултижанрови проекти, като увлича повече публика към съвременната визуална култура (изкуство, кино и музика), градската среда, да провокира културен обмен и взаимодействие между местни и чуждестранни институции, организации и автори, посредством разнообразни събития като изложби, музикални събития, семинари, фестивали, конференции, обменни програми, дискусионни форуми, интерактивни презентации.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни