Британската соул легенда Сийл се завръща с 10-и студиен албум - ‘Standards’. Албумът е музикално пътешествие през някои от най-великите джаз и суинг класики на всички времена, които звучат с уникалния глас на Сийл. ‘Standards’ дава нов живот на хитове на Франк Синатра, Ела Фицджералд, Нина Симон. Премиерата на изданието е на 10 ноември, 2017 г.

Това е албумът, който винаги съм искал да създам. Израснал съм с тази музика и имах мечта да пресъздам тези вечни мелодии. За мен е голяма чест, че ме подкрепиха музиканти, работили с Франк Синатра и много от най-любимите ми изпълнители в същите студия, където се е появила магията. Това бяха едни от най-незабравимите дни в моя живот.

‘Standards’ носи блясъка на Холивуд от миналото до сега. Албумът е естествено продължение на поредицата от соул албуми на Сийл от последното десетилетие, от които са реализирани над 5 млн. копия в световен мащаб.


За създаването на албума изпълнителят се колаборира с Randy Waldman (пианист, работил със Синатра и Paul Anka), Chuck Berghofer (басист, работил с Ела Фицджералд и Рей Чарлс) и Greg Fields (барабанист, работил с Куинси Джоунс и Стиви Уондър).

Продуцент на проекта е Ник Патрик (работил с Тина Търнър и Marvin Gayе), аранжиментите са дело на Chris Walden, а записите са обработени от Don Murray.

Песните в ‘Standards’ са записани в легендарното студио Capitol Records в Лос Анджелис (мястото, където Франк Синатра, Dean Martin, Nat “King” Cole и много други създават някои от най-значимите песни на всички времена) и в United Studios, където Бинг Кросби и Франк Синатра записват сингъла ‘It Was A Very Good Year’.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар