Официално е краят на лятото, неофициално се надяваме да имаме още поне месец, в който да си разхождаме летните дрехи, имайки се предвид, че тази година топлият сезон започна някъде около началото на август. Затова сме далеч от мисълта да приготвяме пуловерите и продължаваме най-нахално да си стоим на вълна тениски, топове и къси панталонки. А и да не забравяме септемврийските почивки, които тепърва предстоят.

Днес решихме да отдадем заслужена почит на една дреха, която сякаш не получава достатъчно внимание, а е страхотно решение за лятото (и не само, тъй като в комбинация с блейзър директно отива в някое от следващите годишни времена). Става въпрос за най-обикновен бял топ (може и потник, ако ви харесва), чиято цена започва някъде от около 5 лв.

Vogue

Той е семпъл, удобен и податлив на буквално всякакви комбинации. Още през януари 1992 година стилистката Carlyne Cerf de Dudzeele, позната със своята революционна естетика да комбинира евтини и скъпи брандове, му дава трибуна във Vogue, при това облечен от Клаудия Шифър. Моделът е на Ripcosa и струва 22 долара. Няколко месеца по-късно същото списание му посвещава подробна статия, а скоро след това Синди Крауфорд се появява в реклама на Pepsi, носеща къси дънкови панталонки и семпъл бял топ, разбира се.

Бял топ видяхме също в миналогодишната пролетна колекция на Saint Laurent, а почти непрекъснато го виждаме и върху различни знаменитости, които избират него или другата класика - бяла тениска, за композирането на ежедневния си аутфит.

Като бял лист хартия, който тепърва ще бъде запълван, белият топ дава поле за изява на разнообразни модни комбинации. Обемно бижу никога не е грешен избор, а вие решавате дали да заложите на колие, ефирен шал, обици или дори брошка.

Ако пък не си падате по големи аксесоари, можете спокойно да минете и без тях. Нали именно за това е минимализмът, който посочихме още в самото заглавие.


Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар