Любимият франчайз на Америка


Кой е любимият кино франчайз на американската публика? С изследването на този въпрос се заеха хората от Rotten Tomatoes, които проучиха мнението на повече от 1400 фена на Седмото изкуство.

2018 година определено е година на франчайзите. Филми като "Отмъстителите: Война без край", "Соло: История от Междузвездни войни", "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" и "Джурасик Свят: Падналото кралство" са доказателството за това. Нужен е само един поглед към боксофиса, за да се види колко успешни са поредици като тези в настоящия момент.


От Rotten Tomatoes зададоха няколко въпроса на над 1400 души, питайки ги различни неща, свързани с любимите им франчайзи. За да дефинират думата "франчайз", авторите на анкетата поясняват, че в случая това е поредица от минимум три филма. И с поне един филм в последните пет години.

На въпроса кой е любимият ви франчайз, на първо място с 26% се класират филмите на Marvel. Те са следвани от вселената на "Междузвездни войни" с 19% от вота.

Анкетата за най-любим главен герой печелят отново героите на Marvel с 28%, следвани от Хан Соло с 13%.

Кой е най-очакваният франчайз филм за годината? И тук печелят Marvel, като 51% от анкетираните посочват "Отмъстителите: Война без край". На второ място се класира "Соло: История от Междузвездни войни" с 15%, докато третото място с 13% заема "Джурасик Свят: Падналото кралство".

Подобни проучвания напълно обясняват феноменалните успехи на Marvel в боксофисите. Филмите за супергерои са едни от най-сериозните блокбъстъри в света на киното, въпреки че не им липсват и критици. Поне засега обаче не изглежда така, сякаш скоро ще спрем да ги виждаме на голям екран.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни