"Кралят Елен" - на границата между измислица и реалност


Постановката "Кралят Елен" по Карло Гоци започва нестандартно: група млади артисти, застинали в жива картина, посрещат пристигащите зрители под звуците на носталгична китара. Минути по-късно трупата, събрала индивидуалностите и вещите си на сцената, оживява и с нескрито вълнение представя предварително сюжета на публиката. Така спектакълът започва.

„Кралят Елен” е приказка за стремежа към власт, търсенето на истина и одобрение от другите, любовта и отмъщението, което я следва, когато остане отхвърлена. Историята проследява няколко житейски нишки, които преплитат чисти чувства и користни намерения във вечната битка между добро и зло. Скрит зад паравана на закачлива романтика, музика и тайнствена магия, накрая на сцената остава въпросът колко силна точно може да бъде любовта и способна ли е да гледа с духа, а не с очите.

На пръв поглед непохватни, пътуващите артисти с лекота се сприятеляват със зрителите и историята им от вълшебна се превръща в огледална реалност, а границата между сцена и публика изчезва.

Постановката е дело на Анастасия Събева, която с помощта на армия от млади актьори режисира приказка, в която всеки може да намери и себе си. Сред актьорския състав са Ненчо Костов, Стелиан Радев, Елена Нацароду, Боян Арсов, Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Веселин Петров и Калина Георгиева

„Кралят Елен” можете да гледате в Театър Азарян на 19 януари.

Фотограф: Иван-Александър Кютев

Ивалина Саралиева

Ивалина Саралиева обича да гледа черно-бели филми, да чете Фитцджералд (и Моъм, и Оруел, и Удхаус), да пише писма, да свири Шопен, да ходи на театър. И още блестящи неща, печени неща (най-вече кестени), сладки неща, тефтери, всичко на точки и разпечатани на хартия снимки. Пише, защото вярва, че между редовете човек може да скрие не само смисъл, но и себе си.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни