Киното се гмурка дълбоко в Новата година!


С настъпването на празниците и Новогодишната нощ е време и за една новина, която ще разтърси върлите киномани в България, а именно  22-рият София Филм Фест! Какви изненади ще ни донесе и тази година любимото ни кенче-билет, ще разберете сега.

Както ни е известно, София е провъзгласена за столица и на спорта, и на киното през 2018 година, което означава една невероятна симбиоза между тези две на пръв поглед коренно различни начинания. Основната цел на тазгодишното издание е популяризирането на активния начин на живот и развитието на спортна инфраструктура с подобрени съоражения, които да акцентират върху значението на масовия спорт в ежедневието на хората и инициирането един по-здравословен начин на живот.


Затова СПОРТ е именно и тематиката на идния фестивал, което означава ново предизвикателство за родните режисьори. С новата кампания с цел отразяване на спортни събития в стила на известни режисьори ще се сблъскат известни български творци, на които е възложена задачата да направят кратки клипчета, които да се излъчват по време на феста. На Неда Морфова се пада честта да пресъздава волейбол в стила на любимият ни Уес Андерсън. Петко Спасов пък е нагърбен с нелесната задача да се “бори” с мелодраматичният Педро Алмодовар. Бокс и биатлон по Джеймс Камерън пък ще представят Иван Москов и Драго Шолев. Васко Петраков пък ще играе тенис на маса в черената стаичка със същия цвят завеси на Дейвид Линч докато Кеворк Асланян тича по зеления терен в стила на Кубрик. Очакват ни невероятни изненади и много интересни клипове, които да станат ключови за това издание на фестивала.

Освен това зрителите ще имат възможността да се образоват на тема кино и да се позабавляват с на пръв поглед сюрреалистичните легендарни кампании “Златен билет”, “Видеонепиратството не е престъпление” и “20 години София Филм Фест”, които са едни от водещите фигури за родния фест. Те са реализирани в партньорство с “Nu Boyana” Film Studios, B2Y Productions и DBB Sofia, които са също така и основни партньори на цялостния фестивал.

Награди очакват и участниците в любимия ни “киномаратон”! За пръв път наградите през 2018 година ще бъдат две (като едната ще отиде при роден изпълнител) и ще бъдат на скромната стойност от 50 000 евро в услуги във филмово студио “Nu Boyana”, хванати ръка за ръка с чек от 5 000 евро.

Ако това не ви е впечатлило, скоро ще получим отговори на въпроси като кой е откриващия филм за 22-рата годишнина на СФФ, кои режисьори ще представят лично филмите си в София и на какви музикални изпълнения ще станат свидетели притежателите на едно кенче-билет. Ще ви държим в течение!

Фестивалът ще се проведе на 8-18-29 март като тържественото откриване ще е на първата от изброените дати. За повече информация, отидете на сайта на фестивала : www.siff.bg

Теодора Златева

Мечтател по душа, който обича пътуванията, джаза, хубавата храна и изкуството във всичките му форми. Оценява добрите филми и красивите неща в живота. Живее, за да твори.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни