"Историята на прислужницата" е сериал, който миналата година направи така, че всички да заговорят за книга, написана преди повече от 30 години. Произведението на Маргарет Атууд се възроди заради брилянтната телевизионна адаптация, първи сезон на която обхвана цялата творба. И ако писателката оставя произведението си с отворен край, на този етап сценаристите имат други идеи и дават воля на фантазиите си, за да продължат историята на Офред от Гилеад.

Първи сезон приключи с отвеждането ѝ от дома на Командира и Серина Джой. Тя е бременна и носи детето на Ник - шофьорът на семейството, който освен всичко друго е и член на Очите.

От Hulu обявиха, че на 25 април втори сезон ще направи премиерата си не с един, а с цели два епизода. Вижте какво знаем до момента за него, ако спойлерите не ви притесняват.

В първи сезон Офред стана свидетел на някои от най-ужасните начини, по които непокорните Прислужници биват наказвани. Законите в Гилеад са повече от строги и никой няма право да ги пристъпва, дори висшестоящите органи. В трейлъра виждаме Офглен и Джанин, две от Прислужниците, с които се запознахме в първи сезон, работещи в Колониите - място, което е почти най-голямото наказание за всички в тоталитарната страна (ясно е, че най-голямото е убийството), защото всеки, изпратен там, работи сред тежки радиоактивни отпадъци и това води до сигурна бавна смърт.

Към актьорския състав се присъединява нов Командир, в ролята на когото влиза актьорът от "Бягай" Брадли Уитфорт. Той се превъплъщава в образа на Джоузеф Лорънс - създателят на икономиката на Гилеад, който е груб и заплашителен, едновременно с това напомнящ на луд гений. Според Deadline характерът му въплъщава хитрост и милост, което го прави объркващ и тайнствен за новата му Прислужница.

Що се отнася до главната героиня Офред, предстои да разберем ще успее ли да се спаси от Гилеад, заедно с нероденото си дете и с кого всъщност ще остане - с новата си любов Ник или със съпруга си, за когото дори не знае, че е жив. Това, разбира се, в случай че и тримата герои останат живи до края.

По всичко личи, че новият сезон ще бъде далеч по-мрачен от първия. Надяваме се обаче, че най-тъмно е преди разсъмване и това всъщност е пътят, по който Офред и другите Прислужници ще завоюват свободата си.

Сериалите от 2017 година, които задължително трябва да гледате


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар