На 23 март в Лос Анджелис, Калифорния, Marvel Studios започнаха снимките на най-новата си продукция Капитан Марвел, бележещ първия филм киновселената на студиото, в който главният герой е жена. Капитан Марвел разказва за Карол Данвърс, която се превръща в Капитан Марвел – един от най-могъщите супергерои, след като Земята е въвлечена в галактическа война между две извънземни раси. Действието се развива през 90-те години на ХХ в., период, който досега не е изследван във филмовата вселена на Марвел.

В ролята на Капитан Марвел влиза носителката на „Оскар“ Брий Ларсън (Стаята), а сред останалите актьори са  Самюъл Л. Джаксън, Бен Менделсон, Джимон Хонсу, Лий Пейс, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото, Рун Темте, МакКена Грейс, Кларк Грег и Джуд Лоу.

Режисьори на Капитан Марвел са Анна Боден и Райън Флек (Mississippi Grind и Half Nelson), а сценарият е дело на Мег Лефоув (Отвътре навън, Добрият динозавър), Нико Пърлман (Пазители на Галактиката), Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия“), Лиз Флейхайв, Карли Менш (Glow), Анна Боуден и Райън Флек. Продуцент е президентът на Марвел Кевин Файги, а изпълнителни продуценти са Луис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо, Джонатан Шуорц, Пати Уичър и Стан Лий.

Капитан Марвел идва в кината на 8 март 2019 г.

Създаден по героя от комиксите на Марвел, който се появява за първи път през 1968, Капитан Марвел продължава линията на героични киноприключения от Железният човек, Невероятният Хълк, Железният човек 2, Тор: Богът на гръмотевиците, Капитан Америка: Първият отмъстител, Отмъстителите, Железният човек 3, Тор: Светът на мрака, Завръщането на първия отмъстител, Пазители на Галактиката, Отмъстителите: Ерата на Ултрон, Ант-мен,  Първият отмъстител: Войната на героите, Доктор Стрейндж, Пазители на Галактиката Vol. 2, Тор: Рагнарок, Черната пантера и Отмъстителите: Война без край, който предстои да излезе в кината на 27 април. 

С Черната пантера Marvel Studios продължи безпрецедентния си успех. Филмът е рекордният 19-и поред за студиото, който дебютира на първо място в боксофиса, а премиерният му уикенд в размер на 202 млн. долара е вторият най-голям в историята. До момента Черната пантера разполага с общи приходи от 630,9 млн. долара, което го прави най-успешния супергеройски филм в Съединените щати, а в световен мащаб общите му резултати са в размер на 1,23 млрд. долара. Черната пантера все още може да бъде видян по родните киноекрани.

С предстоящия Отмъстителите: Война без край безпрецедентното киноприключение, продължило десет години и обхващащо цялата филмова вселена на Марвел, ще получи своя завършек в зрелищна и мащабна смъртоносна битка. Отмъстителите и техните супергеройски съюзници трябва да са готови да пожертват всичко, което притежават, за да спрат веднъж завинаги всесилния Танос, преди той да завърши плана си за разрушаване на Вселената.

Отмъстителите: Война без край идва в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX на 27 април 2018 г., а предварителната продажба на билети започва на 30 март.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар