След броени часове ще можем да се насладим на първи епизод от втори сезон на "Западен свят" - амбициозното шоу на HBO, което трябва да замени приключващия скоро "Игра на тронове" като перла в короната на американската ТВ мрежа.

Първият сезон на "Западен свят" приключи по вълнуващ начин. Долорес - най-старият от хостовете, достигна до момент на собствено съзнание и уби създателя на парка Робърт Форд. А скоро след и насочи оръжие към гостите му на специалната гала вечер на борда.

Като цяло първият сезон на шоуто ни предложи някои страхотни обрати и развръзки, като останаха и не малко мистерии, които предстои да бъдат разрешени. Създателите на сериала Лиса Джой и Джонатан Нолан от своя страна не разкриха детайли за това, което предстои да видим. Оставяйки на нас да проследим случващото се от тук нататък.

Ето някои основни неща, които знаем за предстоящия втори сезон на "Западен свят" в ефира на HBO.

1. Сезонът ще бъде от десет епизода

Втори сезон на "Западен свят" ще стартира през нощта на неделя срещу понеделник българско време, като новата кампания на шоуто ще бъде в десет епизода. Още през ноември 2016 година HBO даде зелена светлина за нов сезон, но Джонатан Нолан сам призна, че няма как толкова комплексен сериал да бъде в ефир всяка година. Което и доведе до своеобразна "почивка" през миналата година.

2. Втори сезон ще бъде "два пъти по-амбициозен от първия"

Това са думи на Джонатан Нолан, които очакваме да бъдат подкрепени с действия. "Винаги сме знаели, че искаме залозите да се качат драматично нагоре. Това означава, че и размерът на продукцията се увеличава", заяви Нолан през 2017 година в интервю за Variety.

Евън Рейчъл Уд (Долорес) пък бе споделила, че счита първи сезон най-вече за основа на това, което тепърва предстои да се случи. А това звучи наистина амбициозно.

3. Първият епизод ще бъде 70-минутен

Първият епизод на втори сезон ще носи името "Journey into Night" и ще бъде с впечатляваща дължина - 70 минути. В своя Twitter Евън Рейчъл Уд описа епизода като "истински хаос".

Описанието на HBO на първи епизод също предполага, че ще се случват интересни неща: "Шоуто на марионетките приключи, а ние идваме за вас и останалите от вашия вид. Добре дошли отново в Западен свят."

4. Тайното заглавие на Сезон 2 е "Вратата

Излиза, че новият сезон на "Западен свят" си има и собствено име, а именно - "Вратата" ("The Door"). Първият сезон бе "Лабиринтът" ("The Maze"). Знаейки това, оставяваме на вас сами да прецените, какво точно означават тези названия. И какво точно означава намирането на вратата на лабиринта?

5. Сезон 2 е "определен от хаоса"

Джонатан Нолан обясни в едно от изказванията си, че целта на създателя на парка Робърт Форд от самото начало е бил хаосът. И че този план на Форд ще бъде една от водещите тематики на предстоящия нов сезон. Какви точно са били намеренията на Форд? Предстои да научим повече за това.

6. Предстои да видим много неща от много различни перспективи

Преди повече от година Лиса Джой разкри, че авторите на шоуто ще ни предложат различни перспективи през втори сезон. "Мисля, че ще експериментираме с различни гледни точки и ъгли. Няма да повтаряме същите неща", заяви тя, говорейки за времевите скокове в първи сезон.

7. Най-вероятно ще напуснем пределите на парка

Сигурно помните, че във финалния епизод на първи сезон успяхме да зърнем малко от т.нар. "самурайски свят" - вторият от общо шест парка в комплекса Delos Destinations.

Пети епизод на втори сезон носи името "Akane No Mai", а описанието му гласи "ショーグン・ワールドへようこそ", което буквално се превежда като "Добре дошли в света на Шогун".

Е, със сигурност ще има и японски елемент във втори сезон. Което, честно казано, ни кара да го очакваме с още по-голямо нетърпение.

Самият Джонатан Нолан неведнъж е казвал, че шоуто няма да се ограничи единствено с каубойската тематика. Не се изненадвайте, ако в бъдеще видите сегменти от света на Древен Рим и Средновековието.

8. Ще започнем да откриваме как функционират хостовете и от какво са направени.

Говорейки пред Entertainment Weekly, Джонатан Нолан посочи: "Хостовете са по-близо до биологична същност, отколкото до механична, но те не изживяват мозъчна смърт по начина, по който го правим ние. Те са неразличими от хората, но техните мозъци не изискват наличие на кислород. Което отваря някои интересни възможности".

9. Това не е всичко от Робърт Форд

В едно от многото си интервюта, Джонатан Нолан разкри, че все още не сме видели всичко от Робърт Форд. И че той ще се завърне на екран, дори и под формата на спомени и препратки назад във времето.

"Смятам, че ще има възможност да изследваме повече историята на парка и как той е бил създаден. Присъствието на този персонаж ще бъде усетено."

Възможно е да видим нещо подобно още във втори епизод, който ще носи името "Reunion". Неговото описание казва: "Защо не започнем от самото начало?"

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар