"Възвишение" - филм от народа и за народа!


С трейлъра на "Възвишение" бе отворена една нова врата, през която родното самосъзнание да премине и да достигне душата на всеки един българин.

Продукцията по едноименния роман на Милен Русков проследява историята на двама полуреволюционери - Гичо и Асенчо, участници в обира при Арабаконак през 1872 година. Комичните разбойници получават задачата лично  да доставят писмо на Васил Левски. По време на тяхното пътешествие те се сблъскват с предателства и интриги, които поставят на показ трагикомичното им самосъзнание. Но малко по малко революционният ентусиазъм бива заместен с разочарование и отчаяние - доста познати на всеки (съвременен) българин.

Режисьор на продукцията е познатият ни от “Под Прикритие”, “Връзки” и “Стъклен Дом” Виктор Божинов, а продуцент е Иван Дойков (“Под Прикритие”). За сценария отговаря Нели Димитрова (“Домашен Арест” и “LOVE.NET”), редом с Милен Русков, който отговаря за диалозите. Оператор е Антон Бакарски, който умело използва кадрите, за да покани зрителя да се потопи във възрожденската атмосфера през съвременния поглед на Милен Русков и да покаже трагедията и хумора в разказаните истории.

Снимачният процес продължава над 50 дни като е сниман на четири етапа през всеки сезон. С такива имена, заедно със звездния актьорски състав, очакваме невероятен филм, който да грабне всички сетива и да се превърне в един от най-успешните филми в България.

Възвишение

В ролята нa  Гичо ще се въплъти познатият на всички от големия и малкия екран Александър Алексиев. Той е участвал в множество холивудски продукции, където си е партнирал с големи имена ксто Кийра Найтли, Кевин Костнър и Крис Пайн, както и в известни български късометражни филми. Като Асенчо ще видим Стоян Дойчев, познат ни от кукления театър (“Аз, Сизиф”, “Момче и вятър”). "Възвишение" е дебютният му филм и му пожелаваме той да го “вузвиси”, както героите често повтарят. Сред актьорския състав можем да видим също любимият ни Юлиян Вергов (“Тя и Той”, “Мисия Лондон”, “Революция Z”) като Господин Рашов, Захари Бахаров (“Под Прикритие”) в ролята на Иван Драсов, пълният с енергия и талант Геро, любимият ни телевизионен водещ Димитър Рачков, Васил Михайлов и като майката на Гичо ще видим прекрасната Параскева Джукелова.

С такъв звезден състав и обещаващ трейлър очакваме една наистина разтърсваща сетивата продукция,която да покаже силата на българския дух и да разбие митовете около героичните личности.

“Наша свобода от нас зависва… ”. Духовната - също.

Теодора Златева

Мечтател по душа, който обича пътуванията, джаза, хубавата храна и изкуството във всичките му форми. Оценява добрите филми и красивите неща в живота. Живее, за да твори.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни