С нетърпение очакваме средата на ноември (или казано по-конкретно: 16 ноември 2018), когато премиерата си ще направи "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд". Все още ни е трудно да пречупим езика си и да наричаме един от най-великите черни магьосници на всички времена с това име, тъй като години наред бяхме свикнали с името Гриндълуолд, използвано в преводите на родните книжни издания. Както и да е обаче, имаме още 4 филма от поредицата, за да свикнем.

Втората от петте ленти, разглеждаща събитията няколко десетилетия преди тези в "Хари Потър", ще се съсредоточи именно върху черния магьосник.

Няколко неща ни правят впечатление в новоизлъчения трейлър. Става ясно, че ще се срещнем с Николас Фламел, за когото става въпрос още в първата книга за Хари Потър. Както знаем, той е инспириран от реална личност и се счита за създател на философския камък, който пък е ключов точно в първия роман за момчето магьосник.

Във втората книга пък, "Хари Потър и Стаята на тайните", Хари открива огледалото Еиналеж, което показва на всеки, който се огледа в него, най-голямото му желание. Тогава, хванат от директора на училището Албус Дъмбълдор, той го пита какво вижда възрастният магьосник, когато погледне в него, на което Дълбълдор отговаря "чифт нови чорапи". Ясно е, че не желае да разкрива най-съкровеното си желание пред ученика, но вече сме наясно какво е то: трейлърът ни показва, че образът, който гледа младия Дълбълдор (Джъд Лоу) от Еиналеж, е именно на Гринделвалд (Джони Деп).

Феновете на поредицата за Хари Потър са запознати, че двамата велики магьосници са били добри приятели като деца. Множество последвали събития обаче разделят пътищата им и те се превръщат във врагове.

Новият трейлър разкрива още кой е най-големият страх на Нют Скамандър (Еди Редмейн) - всъщност главният герой във "Фантастични животни". Когато той застава пред богърта (създание, което приема формата на най-големия страх на магьосника срещу него), той се превръща в чиновническо бюро.

Разбира се, поредицата все пак носи името "Фантастични животни" и е съвсем очаквано да се отдели достатъчно внимание и на тях. В краткото промо виждаме по-малко познати такива, като душкото например и повече непознати, за които със сигурност тепърва ще научим повече.

Не на последно място: в трейлъра към "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" виждаме още и първата любов на Нют Скамандър, а именно Лита Лестрандж (Зоуи Кравиц). Появява се още и любимият ни мъгъл от първата част, както и Кридънс, който имаше водеща роля в дебютния филм от поредицата.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар