Завръщането на Мери Попинз

Мери Попинз, заедно с причудливия си чадър и безкрайно пълната си чанта, отново завладява екраните този месец, за да развинти въображението ни и да отключи детското у всеки от нас. Забравяйки да бъде дете, всеки от нас губи способността си да „гледа през чисти очи“ и да намира решенията, които се крият на най-причудливи места. Любимата на редица поколения Мери смело долита, за да разреши с помощта на магическите си способности поредната трудна ситуация. 

Мери Попинз се завръща“ е директно продължение на класиката от 1964 година и подобно на останалите филми, черпи идеи от прочутата поредица на писателката Памела Травърз. Има лица,които никога не губят чара си и не спират да са актуални. Такава е и самата Мери Попинз. Филмът е под режисурата на майстора Роб Маршъл, чиито мюзикъли са прекрасно доказателство за жизнеността на този жанр, въпреки времето, в което живеем. Оформен по този начин, сюжетът ни позволява да станем свидетели на едно всестранно разгръщане на героите, преплитайки разговори и песни. Филмът се сдоби с редица номинации за различни награди в Холивуд, а няколко вече спечели.

Действието се развива през 30-те години на ХХ в. в Лондон по време на Депресията и ни запознава с историята на вече порасналите Джейн и Майкъл Банкс (Емили Мортимър и Бен Уишоу). Майкъл работи в банката, където е работил и баща му и все още живее на улица „Черешово дърво“ №17 с трите си деца, Анабел, Джорджи и Джон, и тяхната икономка Елън. Неговата сестра Джейн е активистка.

Историята е силно заплетена, а доброто настроение започва драстично да намалява. Лошите новини не спират, а решения – не се намират. В този момент магията и чудото в лицето на всеизвестната Мери Попинз (Емили Блънт) се намесват, за да поставят нещата на мястото им. Появата й определено е впечатляваща  -„I was flying a kite and it got caught on a nanny!“ – са първите думи на Джорджи Банкс, най-малкото от трите деца в семейството при първата си среща с бавачката, а действията й предизвикват богата гама от емоции. С помощта на своя приятел Джак (Лин-Мануел Миранда), на когото доброто настроение е постоянен „аксесоар“,  Мери се опитва да върне загубената радост и изчезналото щастие в дома на Банкс. Дали ще успее обаче?

Началото и края силно контрастират емоционално, но  какво по-хубаво от едно двучасово пътуване през дебрите на най-тъмните и върховете на най-свелите емоции, пречупени през призмата на вълшебството и красотата на живота?

„Всичко е възможно. Дори невъзможното“

Грабнете чадърите и полетете.

Наталия Бекярова

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни