Запознайте се с Diona - нова дама на българската рап сцена


Нейното име е Денислава, но в българските хип-хоп среди тя вече е позната с артистичния си псевдоним Diona. Напълно възможно е, даже съвсем вероятно, да познавате Diona от впечатляващите й видеа в Facebook, в които тя демонстрира удивителни умения в рапирането. Всяко едно видео, фрийстайл или кавър на популярно хип-хоп парче от страна на Diona се радва на впечатляващ успех в социалната мрежа, като бе просто въпрос на време тя да подготви и нещо професионално.

Преди време ви представихме видеото към дебютния проект на Diona, носещ името "Поста ми". Като цяло женското присъствие в българския рап не е особено често срещано явление, поради което следим с интерес появата на всяка една дама, която желае да демонстрира уменията си в тази насока.

Само в период на две седмици видеото към "Поста ми" събра почти 60 000 гледания в YouTube, поради което нямаше как да не потърсим едно от новите лица на българската рап сцена, за да си поговорим за проекта. 

Здравей, Diona! Съвсем наскоро успяхме да видим първото ти видео към парчето “Поста ми”. Много хора те познават от Facebook, но все пак разкажи ни нещо за повече за теб - коя е Diona?

Диона е моят сценичен образ и определено не е Денислава!

Ти стана популярна с рапирането си във Facebook, успявайки да натрупаш солиден брой фенове в социалната мрежа. Как реши да предприемеш следващата стъпка? Какви бяха трудностите пред теб, за да поставиш началото?

Реших да го направя, защото искам да работя това, което ми доставя удоволствие и ми се отдава, а не нещо, което трябва.

В “Поста ми” успяваш много добре да сменяш темпото от по-бавно към по-бързо рапиране. Може ли да се каже, че това ще бъде една от “запазените марки” на Diona? Ти как определяш стила си?

Като цяло много харесвам разчупен флоу и може би да, но зависи и от самата песен.

13256153_787344884631075_845511062327970543_n

В България има твърде малко хип-хоп изпълнители от женски пол. На какво се дължи това според теб? Защо нямаме дами МС-та?

Защото хората са свикнали да го приемат като "мъжки стил" и може би дамите се страхуват да опитат...

Защо избра именно “Поста ми” за дебютно парче? Колебаеше ли се и над други варианти?

Не се колебаех, защото именно моите постове в Facebook достигнаха до хората и те знаеха, че аз рапирам заради "поста ми" (смее се).

Готова ли си с нови проекти? Колко често възнамеряваш да пускаш нови парчета?

Готова съм и дори вече работя по следваща песен. В началото ще пускам повече парчета, но после няма да се натрапвам (смее се).

Да поговорим за хип-хоп като цяло. Кои са най-големите ти вдъхновения? Изброй ни няколко имена.

Харесвам Eminem, защото е лиричен и има най-откачения флоу. Също така, колкото е трудно за една жена сигурно е два пъти по-трудно за бял рапър (усмихва се). 2Pac е неповторим, дори се срамувам да говоря за него! От новите харесвам MGK, Cory Gunz, Vic Mensa, Lil Dicky.

А спомняш ли си момента, когато за първи път опита да рапираш? Спомняш ли си какво точно израпира тогава и какъв беше резултатът?

Да. Бях с приятели, единият от които рапър, като слушах фрийстайла му и в главата ми идваха рими на това, което той казваше. В началото се страхувах и срамувах да опитам, но след като опитах, се пристрастих.

13260031_787344904631073_7718299365856211798_n

Има ли български изпълнители, с които с радост би работила заедно?

За момента мисля да работя върху себе си, но по-натам може да помисля.

С какво се занимава Diona, когато не е отдадена на римите и хип-хопа?

Работя и уча, вече съм III курс.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни