Когато Кейт Мос бива открита за света на модата, успехът ѝ не идва главоломно и още от първите кадри. Всъщност младата британка минава по познатия път на кастинги и фотосесии, преди да бъде забелязана и разпозната като един от най-емблематичните модели на 90-те години.

Един от фотографите, който я снима година след сключването на договора ѝ със Storm Model Management, е Owen Scarbiena. За първата си среща с мис Мос той споделя: "Кейт нямаше никаква идея как трябва да позира един модел. Тя беше просто себе си, което обожавах... беше много неловко, но естествено".

Интересно е, че фотографът изобщо не е предполагал, че пред него стои бъдеща легенда. "Не мислех, че ще успее, защото не се вписваше в общоприетите стандарти за красота. Не е достатъчно висока например. Има свое собствено чудато великолепие, което трудно би било прието от масите."

Фотосесията така и не вижда бял свят, а се озовава в чекмедже, заедно с други забравени проекти. Чак когато приятел на твореца му напомня за негативите, той решава да ги потърси. И се оказва, че там, сред всички не съвсем успешни фотографии, стои сянката на един някога нешлифован диамант от света на модата.

 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар