Mario Kart Tour вече излезе и поставя рекорди. Това не трябва да е изненадващо. Mario Kart винаги е бил по-достъпен в сравнение с останалите игри от поредицата като Smash Bros. Но макар в някои отношения - от фалшивия мултиплейър до настъпателната си монетизация - той има определено добри качества. Самата игра е просто добавка към своите конзолни колеги, но вътре са закодирани шепа добри идеи.

В повечето отношения играта следва следния план, създаден през годините на Mario Kart. Можете да изберете един от сладките талисмани на Nintendo, като се състезавате около писта, докато пускате оръжия, взети от кутиите с артикули. Mario Kart Tour направи няколко компромиси в обслужването на сензорния интерфейс, включително автоматично ускорение и щедър автоматичен волан, както и две опции за управление- редовно и дрифт.

Най-същественото е използването на система за оценяване за определяне на завършеността на курса. Поставянето ви в състезание обикновено е най-големият принос към вашия общ брой точки, но можете да добавите към резултата си чрез редица други критерии - от избора на определено оборудване за състезанието до завършване на каскади и усилвания.

Mario Kart Tour

Отчасти това е отстъпка на модела за безплатна игра. Той използва механика, за да отключва различни състезатели и части за карти и ви стимулира да събирате голяма колекция, като обвързвате тези бонус точки на състезатели, които може би още не сте получили. В същото време прави състезанията по-активни и разнообразни, като ви предлага избор освен тези, които ще ви дадат най-добрата позиция на състезанието. Жертвате половин секунда, за да се насочите към скок за бонуса или оставате уверено във водещата позиция? Още по-добре, тази система ви позволява да имате хибридни печалби, което позволява на вашите трик точки да ви помогнат да компенсирате разликата, ако сте минали в последната секунда. В стандартния Mario Kart, единственият ви начин е да започнете отначало. В Mario Kart Tour, може да отидете на 2-ро място и все пак да получите максимална оценка.

Изборът на правилния състезател за даден случай също може да ви предостави повече артикули или други предимства. Това отново е отстъпка за  F2P на Mario Kart Tour, но в основата му е механика, която ви предизвиква да опитате състезатели, които може иначе да не сте. Всеки опитен Марио Картър има шепа фаворити, но това също означава, че средностатистическият играч оставя 95% от списъка недокоснат. Защо да не си дадете стимул да изпробвате по-широк набор от герои или дори да предизвикате играчите да завършат състезания с герои или карти, които правят курса по-труден? Това би могло да добави по-динамичен тип предизвикателство към серия, която иначе разчита стриктно на по-високите скорости.

Mario Kart като игра на живо е фантастична идея, ако беше добре приложена. Рано е да се каже дали сезоните на Mario Kart Tour са достатъчно диференцирани, но няма причина правилната игра на конзолата да не може да внедри подобна структура. Въртящите се карти с комбинация от предизвикателства биха помогнали на играта.

 

Всичко това е възможно благодарение на постоянна структура на възнаграждения, раздаване на значки, монети и други вещи при завършване на предизвикателства. Завършването на определен брой сезонни купи ви дава право на награден пакет с някои артикули и нов картинг или състезател и винаги знаете точно коя награда е следващата. Това е за предпочитане пред непрозрачната система за отключване на Mario Kart 8 и с напредването на играта предизвикателствата и редът за отключване могат да се изместят със сезоните.

Mario Kart Tour засега успява да поддържа интереса, благодарение на това, че тя съставя пътна карта, която другите Mario Kart игри не биха могли да следват, за да станат по-разнообразни, предизвикателни и забавни.

Автор

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

1 коментар

Напишете коментар