Интересът към консолидиране на пазарната позиция на специализиран бизнес в автомобилния товарен транспорт, трябва да има постоянен характер. Ето няколко съвета, които да генерират устойчив бизнес развитие в тази област:

1. Проектиране на фуния за продажби

Концепцията за „фуния за продажби“ (англ. Sales Funnel) се отнася до представяне на целия продажбен процес, от началния етап на осъзнаване до действителното действие.

Графичната концепция на фунията подсказва идеята, че всякакъв тип продажба започва с обширна извадка от потенциални клиенти за предлаганите транспортни услуги, значително по-добра от тази с реални клиенти.

Елементите на фунията са:

  • Изграждане на известност на транспортната компания чрез създаване и прилагане на ефективни маркетингови стратегии.
  • Получаване на потенциални клиенти на пазара чрез насочени имейли и създаване на потребителски акаунт в онлайн транспортна борса, което позволява лесен достъп до много по-широк брой клиенти.
  • Извършване на конкретна продажба на пакета от услуги на клиент със стоки за транспортиране.

2. Извършване на анализ на конкуренцията

Усилията за растеж на другите превозвачи на стоки никога не трябва да се подценяват. Правилно отношение към това, което правят други играчи на пазара, е печеливш залог в 100% от случаите.

Наблюдавайте в работната динамика на други автомобилни транспортни компании възможности, които бихте могли да експлорирате в полза на вашия бизнес, за изграждане на по-атрактивен пакет от услуги.

Подобен подход е идеален и за целия сектор на товарния транспорт, не само за успеха на един превозвач, защото по този начин клиентите се възползват от адаптирани решения към реалните си нужди, разработени с течение на времето въз основа на лоялна конкуренция.

3. Диверсификация на предлагането на продукти и услуги

Много по-диверсифицирана оферта за транспортни услуги генерира много по-висок потенциал за продажби, защото по този начин в разработения план за продажби можете да привлечете други целеви категории.

Освен това диверсификацията на портфолиото ви позволява да анализирате клиентските предпочитания за предлаганите услуги, за да коригирате предлаганите пакети в реално време, и в резултат на това административните разходи да се намаляват значително.

4. Идентифициране на нови решения за дигитализация

Дигиталните решения, които можете да внедрите в транспортната Ви компания, позволяват оптимизиране на работните процеси, в отдели като: финанси, ЧР, маркетинг и др.

По този начин служителите могат да имат в дневния си ред няколко задачи, които изискват силно фокусиране, при условие че технологии като AI могат успешно да поемат и да изпълняват много повтарящи се дейности.

Дигитализацията подкрепя поставените цели за растеж на компаниите за товарен транспорт, като днес е елемент, без който нито едно предприятие не би могло да оцелее на пазара.

Инвестирайки в софтуерни решения за вашия бизнес, също инвестирате в бъдещето ви, в непрекъснато променящ се икономически сегмент, като този на автомобилните превозвачи.

5. Формиране на стратегически партньорства в автомобилния транспорт

Стратегически партньор в автомобилния товарен транспорт може да подкрепи усилията за растеж на компанията чрез генериране на постоянен поток от проекти. Без непрекъснато развиваща се партньорска мрежа, един автомобилен превозвач може да загуби релевантността си на пазара.

Използвайте онлайн транспортна борса за идентифициране на подходящи партньори за вашите проекти. Само с няколко щраквания имате достъп до разнообразен списък с клиенти със стоки за транспорт, дори до най-отдалечените дестинации на континента.

Възползвайте се от инструментите, които онлайн транспортната борса предлага на всички потребители, за да планирате пратки с партньори, до най-малкия детайл.

Имайте предвид предложените в тази статия съвети, и ги адаптирайте към извършената дейност от вашата компания, за устойчив растеж в изключително конкурентна икономическа област, като тази на автомобилния товарен транспорт. 

Източник изображение: Shutterstock

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар