От доста време насам е ясно, че един от най-великите кино режисьори на нашето време Мартин Скорсезе не е особено голям фен на така популярните в последната декада комиксови филми. Преди време той ги бе оприличил на "влакчета в Лунапарк", а сега 80-годишният творец не пропусна нова възможност да изрази мнението си.

Тези дни Скорсезе даде интервю за изданието GQ и отново се върна към старата тема на разговор. Пред известното списание той сподели: "Голямата опасност е какво тези филми причиняват на нашата култура. Защото има цели поколения, които ще израснат с мисълта, че това са единствените филми, че това е киното като цяло".

Когато интервюиращият намеква, че вече има доста такива хора, Скорсезе отговаря: "Да, те вече го мислят. Което означава, че трябва да се върнем още по-силни и да се борим."

Убийците на цветната луна
Робърт Де Ниро и Леонардо Ди Каприо в новия филм на Скорсезе "Убийците на цветната луна"

Скорсезе продължи: "Това трябва да дойде от самите автори на филми. Тогава ще имаме братята Сафди, ще имаме и Кристофър Нолан, нали разбирате? Трябва да ги ударим от всички страни. Да ги ударим от всички страни и да не се предаваме. Нека да видим какво могат да предложат. Нека го направим. Нека преоткрием себе си, без да се оплакваме. Но това е вярно - трябва да спасим киното".

Американският режисьор обаче не спря дотук, като той сравни комиксовите филми с нещо, създадено от изкуствен интелект.

"Това е почти като ИИ да създаде филм. Това не означава, че там не работят страхотни режисьори и нямаме всички тези красиви специални ефекти. Но какво означава всичко това? Какво ни дават тези филми? Освен бърза консумация, след което всичко това се изхвърля от ума ни, от цялото ни тяло? Така че, какво наистина ни дават тези филми?"

Феновете на Мартин Скорсезе могат да гледат в кината неговия следващ филм "Убийците на цветната луна", където той събира в актьорския състав двете си най-големи музи - Робърт Де Ниро и Леонардо Ди Каприо.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар