Господин Фаренхайт възкръсна в Mixtape 5


Има велики артисти, чиито имена никога няма да изтлеят. Личности, които липсват, въпреки че не сме познавали; чието творчество е първата вечна любов, за която всеки има място в сърцето си.

С чудовищен талант, подчиняващ всеки стил, и с глас, вариращ от най-ниските до най-високите възможни тоналности, той е един от малкото гении, раждали се някога. Фреди Меркюри е абсолютно неподражаем, винаги преливащ от огнена енергия и всеотдайна, самоубийствена любов и вероятно е невъзможно да съществува друг толкова емблематичен, непредсказуем… добър човек.

Всеки знае песните на Queen, всеки може да разпознае на мига лика на техния внушителен фронтмен, всеки ги обича. А аз, бидейки някой, който боготвори изкуството им почти до фанатичност, осъждам всеки опит за имитацията им като престъпление. Затова и ми е непонятно, че днес Адам Ламбърт е избран да бъде наследник на Меркюри, да пее същите онези шедьоври, породени от така силни обич и болка, вдигали на крака милиони души по света.

 

На 27 април в клуб Mixtape 5 обаче една група от западната ни съседка Сърбия ме възхити със страст, доближаваща се до тази на Фреди и напълно ме отказа от онова „никога“, което години наред повтарях във връзка със съществуването на достоен заместник на великия музикант. Иван Джерфи, Ненад Бойкович, Милян Давидович, Радос Цапин, Иван Ристанович и Лазар Арсович от Queen Real Tribute съумяха със завиден финес на вдигнат българската публика във въздуха. На сцената те възродиха магията на Queen от миналия век и несъмнено докараха всеки от присъстващите до неповторима еуфория.

Пищните костюми на Меркюри, знамениното му сценично поведение и божественият глас ни въведоха сякаш в паралелна реалност, където геният никога не ни е напускал. Видяхме го така от близо, докоснахме го, пяхме и танцувахме с него… А силата, красотата, изящността на нотите и думите в „Bohemian rhapsody”, “Who wants to live forever” и „The show must go on” извикаха сълзите в очите ни. И заедно с тях бяхме по-живи от всякога.

Радослава Влайкова

Радослава е филолог и ненаситен читател. Обича да учи нови езици, да слуша френска музика, да пътува, да пише и да потъва в книжни светове. Във всеки ден открива поне едно вдъхновение, което после облича в думи!

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни