DiVino фест представя широко разнообразие от вкусове и истории


Виното и шоколадът са една сигурна рецепта за щастие. Именно с тях ни приветства и фестът за бутиково вино, който освен прекрасни сира, шоколадови зърна и усмивки, събра на едно място множество истории - коя от коя по-интересни. Счетох, че заедно с красивите бутилки, ръка за ръка неизменно с тях върви и предисторията, която е предначертала пътя на виното още от лозята.

Dandelion Vineyards

Dandelion Vineyards е марка австралийски вина, създадени от българката Елена Брукс. След като в началото на 90-те години на миналия век открива страстта си към виното, тя създава първото си шардоне и съдбата я пренася в Австралия, където завършва Университета на Аделаида и се превръща в един от малкото енолози с български произход. След дипломирането си Елена започва собствено производство, базирайки се на философията си, че качеството на виното зависи не само от сорта грозде, но и от  климата, почвите и терена, на който се отглеждат лозята. И именно от столетните лозя на Макларън Вейл, Бароса и Аделайд Хилс тя създава едни от най-паметните си вина, спечелили множество престижни награди.

От селекцията й със сира опитахме The Lion’s Tooth of McLaren Vale, което бе едно от най-екстравагантните вина, които бяхме пробвали. Сладките, стипчивите и киселите нотки играеха бесен танц в устните ни, но това не бе всичко. The Lioness of McLaren Vale бе точно като лъвицата - омекотена версия на бурята, която бяхме вкусили. Доста по-нежна и уравновесена като вкус, но все пак носеше в себе си дивото на Лъва. Но това, което ни направи най-силно впечатление, бе Red Queen of the Eden Valley с изтънчения си и елегантен вкус. Както самата Елена е казала, това е вино, с което трябва да останеш насаме - да му се насладиш докрай. И така и беше! Наистина неописуем и неповторим вкус.

А сега и малко за шоколада:

Bio Benjamin

Брандът е продукт на съвместната работа на Сара, Красимир и Мартин, които обединяват любовта си към шоколада и създават едни от най-вкусните шоколади, на които можем да се насладим без да изпитваме чувство за вина. Те създават продуктите си със суперхрани като годжи бери, мента, чиа, спирулина и др. като съчетават множество вкусове в едно невероятно на вкус барче. Белият им шоколад с Матча е неповторим и трябва непременно да бъде опитан, заедно с черния им шоколад с черница. Benjamissimo e техният премиум продукт като част от него е и любимият ни течен шоколад, който събира в себе си гореспоменатите суперхрани и висококачествените какаови зърна от Никарагуа. Happy Bejamino съчетава не по-малко активни съставки, които придават на шоколадите им един наистина неповторим вкус.

Casa Kakau

Casa Kakau носи със себе си очарователната история на един баща, решил да създаде шоколад, на който цялото му семейство да може да се наслади. Понеже синът му има хранителни алергии, шоколадът, който би могъл да хапва, трябва да не съдържа никакви животински продукти, а когато съпругата му развива непоносимост към глутен, се ражда и веган брандът Casa Kakau, който се оповава на техниката bean-to-bar (от шоколадовите зърна до барчето) и печели множество международни награди. След като не съдържа никакви вредни съставки, а оригиналният им продукт е съставен от само и единствено две съставки, бихме могли да кажем, че ще си купуваме доста често от този премиум guilt-free продукт!

Мodica Artisan Chocolates

На щанда на Modica Artisan Chocolates бяхме посрещнати с бутикови шоколади, които завладяват всички сетива с наситения си нежен вкус. Бутиковото ателие приготвя трюфели с ликьори, деликатни пралини, а дори и авторски шоколади, които клиентът може да сътвори. Макар брандът да е на само 2 години, качеството му не отстъпва на вече установилите се шоколатиери в страната. Получихме лична покана за разговор на по кафе в ателието, така че ще ви дадем и допълнителна по-пъпна информация в близкото бъдеще!

За любителите на виното, на 23 март от 12:00 до 21:00 в Централен военен клуб ще се проведе Winebox Portfolio Tasting, където ще имате възможността да се докоснете до разнообразни вкусове и видове вино. Майсторските класове вина пък ще можете да дегустирате на 24 март в конферентната зала на Hotel Sense. Билети ще можете да закупите на www.winebox.bg

Теодора Златева

Мечтател по душа, който обича пътуванията, джаза, хубавата храна и изкуството във всичките му форми. Оценява добрите филми и красивите неща в живота. Живее, за да твори.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни