Какво правим най-често, когато нямаме пари? Някои от нас се обаждат на роднини и приятели за финансова подкрепа, а други решават проблема, възползвайки се от съвременното кредитиране. Спешните заеми са сред препоръчителните опции, когато искаме да подобрим материалното си състояние, получавайки нужната ни сума от небанкова компания. Експертите от Cashio.bg съветват потребителите да се запознаят предварително с условията по отпускането на подобен вид кредити, чието теглене може да се случи и изцяло онлайн.

В кои моменти се налага да вземем бързи пари назаем

Потребността от екстра финанси е възможно да се породи в най-неочаквания за нас момент, напомнят от Кешио. Шефът е забавил заплатата ни или някой домакински уред се е повредил – все неприятни ситуации, изискващи от нас да демонстрираме креативност. Първата мисъл е да отидем до някоя банка, за да проучим въпроса с отпускането на пари назаем. Другият вариант е да видим какви интернет сайтове за бързи кредити има на разположение и да заложим да този, който предлага най-изгодните условия за финансиране.

Моментите, в които може да ни се наложи да вземем пари назаем, са най-различни. Временната безработица или забавянето на трудовото възнаграждение е сред причините да организираме кандидатстване за бърз кредит, при който шансът за одобрение е много висок. Друга причина да изберем този начин за подобряване на финансовия ни статут е появата на непредвидени харчове с неотложен характер – аварии у дома, разрешаването на здравословни проблеми, повреден автомобил и др.

Какви нужди можем да покрием с тях

Не взимаме пари назаем всеки ден. Преди да преминем към подобно действие, трябва внимателно да преценим ситуацията и да сме напълно сигурни, че друг вариант няма. Пестеливостта е чудесно качество, но колко от нас могат да го развиват и да са винаги финансово подготвени, че да обезпечим възникналите разходи без особени затруднения? С бързите кредити можем да покрием следните нужди:

  • дневни до заплата – пари назаем може да ни се наложи да вземем, когато работодателят ни е забавил трудовото възнаграждение, а ние не можем да чакаме повече. Разходите си вървят, без значение дали сме получили или не заплата от фирмата, в която работим. Именно затова е нужно да намерим алтернативен начин да си набавим нужните материални средства, за да битуваме спокойно, без да се тревожим за посрещането на най-належащите разходи;
  • аварии, възникнали в жилището – невъзможно е да отложим този вид ремонти дейности, защото от тях зависи комфортът ни, когато сме си вкъщи. Течове, повреди по електрическата система, петна от влага – все неприятни явления, които можем да направим част от миналото, ако вземем пари назаем и да ги инвестираме в правилните направления;
  • планиране на мечтаната екскурзия – в класическия вариант нейното организиране се отлага във времето. Това е така, защото рядко ни остават излишни средства, които да похарчим за нещо толкова приятно като соло или семейно пътешествие. Ако изберем да се доверим на небанкова фирма за бързи кредити, ще имаме шанс да се насладим на мечтаното от нас пътуване, което повече няма да е просто “намерение”;
  • плащания от друго естество – това могат да бъдат разходи за лекарства, приравнителни сметки към мобилен оператор, средства за организирането на тържества, посрещането на празници като Коледа и Нова година, покупка на нови мебели и др.

Можем да почувстваме нужда да вземем пари назаем по всяко едно време. Ежедневието ни е динамично, разходите си вървят, а и нямаме контрол над неща като появата на непланирани харчове и финансови затруднения, причинени от липсата на коректност от страна на шефа ни. Да имаме “Б” план е винаги добро решение, което ще ни спаси от по-големи неприятности с материален характер.

кредит

Високи ли са изискванията към кандидата

Ако кандидатстването за пари назаем от банка се изисква попълването на множество документи, то процедурата за подаване на заявление за кредит от небанкова фирма е в пъти по-облекчена. Критериите към клиентите са също занижени. Намирането на гарант не е необходимо, като в случая е важно да се наблегне кредитната история на потребителя, която е добре да бъде благонадеждна, за да се стигне до одобрение. Основните изисквания към платеца са той да има навършени 18 години, да получава регулярни доходи и да е с обещаващо ЦКР.

Как да подадем документи онлайн, разказват от Кешио

Да вземем пари назаем от фирма за бързи кредити никога не е било по-лесно. Добрата новина е, че дори не трябва да излизаме от дома си, за да подадем своето заявление за финансово подпомагане. Опцията да кандидатстваме онлайн е налице във всеки един от случаите, когато става дума за спешно подпомагане от небанкова организация. Самото подаване на документите се случва по ето този начин:

  • извършване на регистрация – след като се спрем на конкретна фирма, от която да вземем пари назаем, трябва да се регистрираме в нейния интернет сайт, ако ще кандидатстваме онлайн. Това ще ни гарантира конфиденциалност и сигурност при обработката на личните ни данни;
  • разглеждане на офертите лихви, проценти, минимални и максимални суми, изисквания към кандидата и друга важна информация, която всеки потребител трябва да вземе под внимание;
  • въвеждане на актуална лична информация – при тази стъпка се снима личната карта, която след това се изпраща за верификация на човекът, подал заявление за пари назаем. Това се прави с цел премахването на риска от злоупотреби и неправилна обработка на подадената информация;
  • посочване на банкова сметка – по нея ще ни бъде преведена необходимата ни сума и то за максимално кратко време. Въвеждането на други дани като телефонен номер и имейл адрес е също наложително.

Бързите кредити успешно се наложиха на финансовия пазар. Те намират широко приложение, свързват се с изгодни лихвени условия за потребителя и се отпускат без купища изисквания към кандидата. Одобрението за спешни средства назаем настъпва до минути, като при получаването на заявление от страна на платеца се прави справка в Централния кредитен регистър (ЦКР).

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар