Пролетно

Пролетта ме дърпа за ръкава през отворения прозорец, изважда грижливо прибраните кичури коса и си играе с тях, гъделичка ми ходилата и не хае, че трябва да работя; пременена е в сладко очакване и никак не й се скучае.


Почакай ме, Пролет, още час и ще се гоним по сивите булеварди, докато съвсем разпилееш косата ми и остана без дъх да те вдишвам; дай ми поне ден да изхвърля всички задушаващи дрехи и най-накрая да си сложа обувките, с които се следват мечти; седмица само почакай да се събудят от дългия сън сетивата, да се стопи и последното парче зима и да разцъфне на свой ред градът.

Тогава ела и пак ще бъдем приятелки, нищо, че толкова време те е нямало; ще вървим за ръка, докато не оставим бели листи, непокрити от думи и цветове; ще ми разкажеш за всичко, а светът ще изглежда необратимо и единствено наш.

Виж, купила съм лалета, знам колко са ти любими; небето синее, време е да се сбъднат щастия.

Добре че дойде, Пролет. Извинявай, че съм спирала да те чакам.

Ивалина Саралиева

Ивалина Саралиева обича да гледа черно-бели филми, да чете Фитцджералд (и Моъм, и Оруел, и Удхаус), да пише писма, да свири Шопен, да ходи на театър. И още блестящи неща, печени неща (най-вече кестени), сладки неща, тефтери, всичко на точки и разпечатани на хартия снимки. Пише, защото вярва, че между редовете човек може да скрие не само смисъл, но и себе си.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни