"Привличане" заслужава своите 2 часа слава


"Привличане" е най-новият български филм, който нахлу в кината, зае водеща позиция в родния боксофис и заяви, че и у нас може да има готино кино, стига хората на екрана да знаят какво правят. И да, това не зависи от възраст, а чисто и просто от това дали имаш, или нямаш талант. Това е.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Луиза Григорова пред VIBES: Екранно "Привличане", на което не можем да устоим


Режисьор на лентата е Мартин Макариев, а главните роли са поверени на Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев и младата актриса Радина Боршош. В продукцията виждаме още познати имена като Койна Русева, Башар Рахал, Владимир Пенев и други.

На пръв поглед историята изглежда така, сякаш не се случва в България. Училището, в което се развива почти цялото действие, няма нищо общо с държавните учебни сгради, с които сме свикнали и честно казано, можем само да мечтаем подобни условия скоро да станат достъпни за всички. Частната гимназия е чудесен пример за МОН какви промени е добре да засегнат в програмата си - от употреба на таблети до вдъхновяващи извънкласни занимания, които не са обичайната проформа. Но да не се отплесваме.

"Привличане" разказва за учителката по история Лора Ангелова (Яна Маринова), чиято огромна любов са танците. Училището я среща с музиканта и настоящ учител по музика господин Калин (Александър Сано), който доскоро е бил на сцената, но в момента е пред бялата дъска. И докато двамата се опитват да изяснят чувствата си, похапвайки банани, в класа на госпожа Ангелова се случват интриги, съперничещи си с манипулациите на заместник-директорката на гимназията (Койна Русева).

Диана (Луиза Григорова) е надменно младо момиче, което целият клас ненавижда и което обаче успява да върти своите съученици на малкия си пръст, посредством лъжите, в които ги оплита. Ставаме свидетели на ученическа любов, ревност, завист и много предателства - все прийоми, които би трябвало да нямат място в училище, но които все пак заемат огромно такова.

Историята е драмедия (драма и комедия - бел.ред.), но все пак смехът преобладава. Времето минава неусетно, особено с шегите на Сашо (Живко Сираков) и по-конкретно тези за майката на Тромбона. Гледайте, за да разберете повече за нея, със сигурност ще ви бъде интересно.

"Привличане" е заснет изключително красиво и ни е трудно да повярваме, че действието се развива в не особено чистата София. Малкото сцени, които са снимани навън, са наистина прекрасни и да, иска ни се столицата наистина да изглежда по начина, по който са я видели операторите на филма.

 

Ако искате да се разтоварите и в същото време да гледате нещо, което да остави приятни емоции у вас след това, отделете два часа на "Привличане". Ще видите, че си заслужава, при това далеч не само заради майката на Тромбона.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни