Есенна прелюдия


Вече втори ден вали, тихо и без да спре. Така разбирам, че не е лято повече - не заради дъжда, а как вали. Не е онази небесна караница, която нажежава асфалта, сетне руква и с тътен осветява нощта. Не, това тук е приказка, бълбукане на кана с ментов чай, отмерени удари върху клавишите на пишещата машина. Това е френски джаз, на пиано, ритмични стъпки с оксфордки по мокрите улици на града и подритнати нападали кестени. Това е есен, сърдита, неизбежна, неканена, но все пак добре дошла. Най-вече заради ментовия чай.

Всичко тактува, наред с дъжда. Подреждат се ритмично ангажименти, събития и задачи и рисуват по календара дневния си ред, за да не остане свободно време за мисли по лятото. Послушни падат листата, пак в същото темпо, докато дрехите маршируват между гардероби и скрити рафтове, запазени за "догодина".


Светът наоколо се подрежда наново, след сладкия хаос на лятно безделие. Звучи Ерик Сати, носталгично и с обещание; новите книги вече са подредени върху нощното шкафче, има и нови обувки, и нова прическа; ухае на див джоджен и пресни орехи.

Чаят ври. Потропвам тихичко в ритъм, тайно от лятото в мен.

Ивалина Саралиева

Ивалина Саралиева обича да гледа черно-бели филми, да чете Фитцджералд (и Моъм, и Оруел, и Удхаус), да пише писма, да свири Шопен, да ходи на театър. И още блестящи неща, печени неща (най-вече кестени), сладки неща, тефтери, всичко на точки и разпечатани на хартия снимки. Пише, защото вярва, че между редовете човек може да скрие не само смисъл, но и себе си.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни