Емоция в кадър: Пламен Бижев


“Фокусирам се върху нещата, които имат значение, останалите оставям назад.”

Неговото име е Пламен Бижев и е родом от града на липите. Откриваме го в Стара Загора, но въпреки че е избрал да живее и да се развива в родния си град, често можем да го засечем на някои от най-интересните събития в цяла България и чужбина. Така например преди няколко лета го срещнахме на Spirit of Burgas, озовавали сме се заедно и на софийския A to JazZ Festival. Защото изкуството не познава граници, още повече локални.

Пламен разказва истории. Но вместо да използва силата на думите, той съумява да ни въвлече в своя свят, без да изрича и едно слово. Неговият способ е визуалният, а средството, с което си служи, е видеото. Той е видеооператор и кинематограф, чиито истории заслужават да бъдат “чути”. В неговия случай видени.

Всъщност задавали ли сте си някога въпросът каква е разликата между видеозаснемане и кинематография? Първото е опростен процес, в който просто се запечатва това, което е пред камерата. Далеч по-дълбоко обаче навлиза кинематографията, която пресъздава на екрана всяка емоция, на която операторът иска да заложи. Внимателно се подбира музиката, насищането на цветовете е прецизно обмислено, близките и далечни планове допълват цялостното усещане. С помощта на професионално приложената кинематография се създава малък филм, в който главни герои сте вие.

 

Точно това прави Пламен, който влага сърце и душа в своята работа, вниквайки в най-малкия детайл. На своите клиенти той предлага впечатляваща емоция, която запечатва завинаги във видеата си. Участието му е повече от дейно: от самото планиране, през заснемането, до видеомонтажа и постпродукцията. Обожава да снима както мащабни проекти, така и съвсем малки, а в операторския му арсенал има дори дрон.

Една от дейностите, в които Пламен Бижев тясно се е специализирал, е видеозаснемане на сватби. Защото Големият ден може да бъде както най-хубавия в живота на влюбените, така и най-напрегнатия. И в тези моменти, продължаващи буквално десетки часове, е нужно двойката да има до себе си професионалист, който да съумее да улови най-красивите мигове и да ги запази завинаги.

Когато Пламен твори в областта на сватбеното видеозаснемане, той залага на детайлите. Те са нещото, на което отделя най-много внимание и което прави видеата му изпълнени с емоции. Защото се изискват наистина сериозни умения, за да отделиш поглед от цялата картина и да се вгледаш в детайлите. Но точно там се крие цялата красота, която формира общото внушение.

За да бъде една история визуално разказана, за да остави отпечатък, тя трябва да бъде неподправена. В подобен тип видеозаснемане няма нужда от режисура, а само от истинска емоция. И това, което Пламен прави, е да я улавя. Запечатвайки точното време на точното място. И именно в това се крие цялата магия на неговата работа.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни